Pers

Polaroid presenteert de 'Plus Collection' 2013

Polaroid herontdekt zichzelf in het kader van haar 75e jubileumjaar en streeft alle verwachtingen voorbij met de introductie van haar gloednieuwe Polaroid Plus collectie; een spetterende collectie zonnebrillen die vanaf dit voorjaar te verkrijgen zijn. Deze innovatieve collectie combineert het ultieme technologische doel van Polaroid met een innovatieve blik op stijl en de nieuwste trends op gebied van eyewear.

De Polaroid Plus collectie geeft een volledige nieuwe betekenis aan de originele look: minimalisme met een urban touch, strakke lijnen en basic vormgeving binnen een eigentijds, draagbaar design. De zonnebrillen zijn dan ook specifiek ontworpen voor mensen met een eigen stijl die hoogwaardige bescherming voor de ogen en geraffineerd design voorop stellen. Alle modellen uit deze exclusieve collectie zijn uitgerust met de innovatieve UltraSightTM Plus lens van Polaroid. Deze revolutionaire lens is lijm-vrij waardoor een nog helderder zicht mogelijk is, zonder dat dit ten koste gaat van de UV-bescherming. Tevens is de lens veiliger en duurzamer, omdat hij vervaardigd is uit schokbestendig materiaal. Polaroid keert met deze collectie terug naar de essentie en lanceert een compleet nieuw, eye-catching beeldmerk, dit in de vorm van een eenvoudige metalen letter “P” geïntegreerd in de bril. “P” staat voor Polaroid en polarisatie: één enkele letter die het historische en technologische erfgoed van Polaroid samen laat vloeien. Tevens staat de “P” voor Plus, de nieuwe standaard op het gebied van techologie en design. Daarnaast is de Polaroid Plus collectie ook vernieuwend daar waar het de communicatie richting haar consument betreft. Zo worden alle technische details consumentvriendelijk omschreven op het linker pootje, waardoor er op een informele manier met de drager van de bril wordt gecommuniceerd!

 

Zonnebril onmisbaar als veilige modeaccessoire

Nieuwe collectie Polaroid brengt kleur in het voorjaar

Op het hoofd als haarband, achter op het hoofd tijdens het skaten en nu langzaam weer terug op de neus. De zonnebril is als accessoire en als uiting van een lifestyle niet meer weg te denken in het straatbeeld. Met de nieuwe kleurrijke voorjaarscollectie van Polaroid, heeft elke liefhebber een ruime keuze. Van gedistingeerd klassiek tot en met provocerend trendy.

Al sinds jaren is Polaroid onbetwist marktleider als het gaat om de combinatie design en functionaliteit. Niet voor niets is het motto van de ontwerpers ‘science is the ultimate fashion’. En dat zien we ook terug in de nieuwe collectie waar topkwaliteit polariserende lenzen vloeiend overgaan in monturen van Italiaans design. Het samenspel tussen kwaliteit en ontwerp, wordt door de Nederlandse consument steeds belangrijker gevonden. We zijn nog geen rasechte gezondheidsfreaks, maar de algehele trend is wel dat we steeds meer aandacht schenken aan onze gezondheid. We letten op ons voedingspatroon, we bewegen meer, gebruiken meer verzorgingsmiddelen voor onze huid en letten ook meer op de bescherming van de ogen. Ook omdat we inmiddels weten wat de schadelijke gevolgen kunnen zijn van UV-stralen. Polaroid heeft de balans tussen functionaliteit en design feilloos weten te vinden in haar vernieuwde collectie. Voor 2013 zijn alle modellen opnieuw aangepast aan het huidige modebeeld. Alle registers zijn opengetrokken en Polaroid laat zich opnieuw zien met een keur aan modieuze modellen.

Classic
Polaroid is er groot mee geworden. Het succes van de Amerikaanse fabrikant is voor een belangrijk deel te danken aan de wijze waarop ze aansluit bij de heersend trends in de klassieke markt. Zo ook dit jaar. De voorjaarscollectie 2013 biedt een waaier aan monturen. Zo zijn er modellen die het vrouwengezicht accentueren met frêle lichte kleuren. Daarnaast biedt Polaroid modellen met een vastbesloten, eigenzinnig karakter, met lenzen in kristal donkerblauw. Ook de terugkeer naar de wat grotere lenzen, is door Polaroid overgenomen. Ook voor de gedistingeerde klassieke man, heeft Polaroid een ruime keuze. De hang naar strakkere, meer functionele lijnen is prachtig verwerkt in de nieuwe modellen. Daarnaast zijn er in het mannensegment een aantal gewaagde sprongen gemaakt, door diverse monturen uit te rusten met gekrulde of gebogen veren.

Kids
Zeker op vakantie in de warmere landen, is een goede oogbescherming noodzaak voor de kleinsten onder ons. Met de collectie Kids, biedt Polaroid kinderen tot 12 jaar een gedegen bescherming tegen UV-stralen in combinatie met een vrolijk design. Polaroid, de grootste producent van kinderzonnebrillen in de Verenigde Staten, heeft dit jaar een kleurrijke verzameling monturen. Van vlammend rood en zonnebloemgeel, tot en met marineblauw. De monturen zijn gecoat met een rubberlaagje zodat irritatie van de tere kinderhuid tot het verleden behoort. De verstelbare veren van de bril, zorgen dat de zonnebril blijft waar die hoort. Op de neus, de ogen beschermend. Zelfs tijdens het bouwen van het ‘het grootste zandkasteel van het hele strand’.

Geavanceerde technologie
Dr. Edwin H. Land ontdekte in 1929 de methode om met synthetisch en polariserend materiaal lenzen kon maken die de gevaarlijke ultraviolette stralen van de zon (UV-A, UV-B en UV-C) onschadelijk kon maken. Zijn uitvinding vormde de grondslag voor concern Polaroid zoals we dat nu nog kennen: pionier en marktleider op het gebied van polariserende lenzen. Nog steeds bieden Polaroid-lenzen als enige 100 procent bescherming tegen UV stralen. Ook hinderlijke schitteringen door wateroppervlakten en worden door Polaroid-lenzen gefilterd zodat alleen het zogeheten ‘nuttige’ licht wordt doorgelaten. Elke lens bestaat uit zeven verschillende componenten die samen zorgen voor de unieke eigenschappen van een Polaroid-lens: lichtgewicht, krasbestendig, 100% bescherming tegen schadelijke UV-stralen en een gedegen filter tegen hinderlijke schitteringen. Het resultaat is een verfijnde combinatie van design en kwaliteit. Het betekent ook dat de zonnebril zijn plekje heeft hervonden als een onmisbaar onderdeel van een persoonlijke levensstijl en een gedegen bescherming. Niet alleen op het hoofd maar ook op de neus.